Zdravější těstoviny jako součást jídelníčku

8. 12. 2021 Od Off


Celozrnné těstoviny mají mnoho benefitů pro naše zdraví. Tím hlavním je snazší stravitelnost oproti klasické pšenici. To je hlavní důvod, proč jsou celozrnné výrobky vyhledávané zejména lidmi s intolerancí na pšenici. Neobsahují tolik cukru a bílou mouku, a jsou tedy vhodnější při zdravém stravování. Špalda, ze které jsou vyrobeny těstoviny v naší nabídce, má blahodárný vliv na imunitní systém. Nezatěžuje totiž v takové míře náš trávicí trakt, tak jako těstoviny a výrobky z bílé mouky. Je zdravá zasytí mnohem více – tak proč ji do svého jídelníčku nezařadit?

celozrnné těstoviny

Špalková mouka je hutná, takže těchto těstovin nesníte pravděpodobně tolik, jako těch klasických. A to je další důvod, proč je špalda doporučována při redukční dietě a zdravém životním stylu. Na výběr máte z vřeten, penne, nudlí a kolínek. Všechny jsou skvělé jako příloha k masu, zelenině a jakýmkoliv dalším pokrmům. Hodí se i zapéct.

těstovinová vřeténka

Jestli se snažíte jíst zdravěji, určitě byste měli vyzkoušet právě tyto těstoviny. Rychle je připravíte, nebudete po nich mít hlad, zlepšíte si imunitu, a hlavně dodáte tělu potřebné látky, které z klasických bílých těstovin nikdy nedostanete. Už je tu únor, a pokud se chcete dostat do léta do formy, máte vážně nejvyšší čas začít něco dělat. Zdravé jídlo je základ hubnutí, a abyste se nemuseli v létě stydět chodit na koupaliště, začněte lépe jíst už dnes. Špaldové těstoviny jsou vhodné pro všechny, a pokud je naučíte jíst i děti, uděláte něco i pro jejich zdraví. Je důležité děti vést ke správným stravovacím návykům. Pokud je navyknete zavčas na zdravější jídla, nebudou vyhledávat ta nezdravá. Jestli jste zvyklí na klasické těstoviny, pak si možná budete chvíli zvykat na jinou chuť, ale nic hrozného vás nečeká. Jsou prostě hutnější, sytější, a v konečném důsledku toho opravdu nesníte tolik. Udělejte něco pro sebe a svou rodinu a jezte o něco zdravěji.